Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Всеукраїнська науково-практична конференція «Міжнародна діяльність бібліотек як складова європейського вибору держави»



22-23 вересня 2016 року в м. Одесі проходила Всеукраїнська науково-практична конференція «Міжнародна діяльність бібліотек як складова європейського вибору держави». Метою конференції було висвітлення пріоритетних напрямів міжнародної діяльності бібліотек України. Івано-Франківську ОУНБ ім. І.Франка на конференції представляла заступник директора Жирик Л.І.

   Людмила Жирик - керівник проектів «Вікно в Америку» та спільного з Ґете-Інститутом «Мова. Культура. Німеччина» виступила з доповіддю «Соціокультурний аспект діяльності сучасної бібліотеки: міжнародна проектна діяльність». У ній йшлося про міжнародні проекти ОУНБ ім. І.Франка, завдяки яким бібліотека має чудову можливість знайомитися з роботою бібліотек світу, поповнювати фонди, запроваджувати новації зарубіжних бібліотек, сприяти міжнародному книгообміну, а також залучати волонтерів до роботи в проектах.

    У роботі конференції взяли участь фахівці з національних бібліотек, зокрема Національної бібліотеки імені В.І. Вернадського та Національної наукової медичної бібліотеки України. Своїм досвідом поділилися працівники обласних універсальних наукових бібліотек з 17 областей України. На конференції були присутні представники районних та міських бібліотек.

    Конференцію відкрила генеральний директор Одеської національної наукової бібліотеки Ольга Ботушанська. Привітали учасників конференції головний спеціаліст відділу літератури, читання та бібліотечної справи Міністерства культури України Світлана Сивокінь, представник Міністерства закордонних справ України в Одесі Григорій Закраєвський, начальник відділу культури, мистецтв, національностей та релігій Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської облдержадміністрації Ярослава Різникова, керівник відділу «Інформація та бібліотека» Німецького культурного центру Гете-Інституту в Україні Сюзанне Тайхманн, керівник Бюро регіонального розвитку Одеської області Антон Яроцький, директор Одеського Філіалу Грецького фонду культури Софроніс Парадісопулос.

    На другий день, 23 вересня в Німецькому читальному залі Баварського домі в м. Одеса проходила щорічна робоча зустріч бібліотек-партнерів проекту «Мова. Культура. Німеччина», спільного з бібліотекою Goethe-Institut в Україні. Розпочала зустріч Сюзанне Тайхманн, керуюча відділом «Інформація та бібліотека», яка проаналізувала діяльність бібліотек-партнерів за 2015-2016 роки, внесок Goethe-Institut в проект, медійні скриньки, підвищення кваліфікації працівників проекту та Договір про співпрацю. Представники 14 бібліотек ділилися досвідом роботи за минулий рік, обговорювали плани на наступний рік.

    Анна Журавльова, асистент відділу «Інформація та бібліотека» повідомила про новий конкурс, який бібліотека Goethe-Institut в Україні проводитиме в 2017 році.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка