Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

„Правовий театр” у обласній бібліотеці



23 листопада в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка в рамках програми „ПОЛІС” (Поліція і Спільнота) відбувся „правовий театр” для бібліотекарів Івано-Франківщини.

Програма „ПОЛІС" має на меті вибудувати плідну співпрацю між поліцією та тими, для кого вона працює і кого захищає, зокрема шляхом організації зустрічей представників місцевої поліції та громадськості на базі бібліотек та інших публічних платформ.

Саме тому обласна бібліотека як основний методичний центр і організувала такий захід. На зустрічі були присутні бібліотекарі всіх районів Івано-Франківщини. Бібліотекарі Христина Шовкопляс та Віра Хімейчук ознайомили всіх із проектом та його реалізацією в Україні та області, також запропонували найцікавіші та найефективніші види заходів спільно з патрульною поліцією, які можна проводити у бібліотеках: картування, „правовий театр", кіноклуб, „жива бібліотека", інтерактивні ігри (брейн-ринг, вікторина тощо). Саме ці заходи дають змогу встановити перший контакт з патрульними та в неформальній обстановці поставити питання, що найбільше цікавлять, знайти рішення базових проблем громади.

 Поліцейські підготували мультимедійну презентацію про підрозділи Національної поліції, специфіку своєї роботи та про особливості роботи в різних районах Прикарпаття. Патрульні зацікавили бібліотекарів, відповідали на багато питань.

Крім того, під час зустрічі присутні стали учасниками одного із запропонованих їм заходів - „правового театру". Вони моделювали три складні ситуації та навчились правильно поводитись у таких обставинах, спілкуватися з патрульними, та передусім - не потрапляти в такі ситуації та бути відповідальними громадянами.

   На заході була присутня юристконсульт Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка Неміш Н.Р., яка консультувала  та відповідала на запитання учасників.

Тож задоволення від спілкування отримали всі, а працівники бібліотек запросили патрульну поліцію в райони Івано-Франківщини для подальшої співпраці.

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка