Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Подорож літературним диліжансом „Шляхами творчості Івана Франка”



28 вересня у відділі краєзнавчої літератури обласної бібліотеки в рамках циклу „Шляхами творчості Івана Франка” відбувся перегляд фільму „Франкове Прикарпаття” та ознайомлення з книжково-ілюстративною виставкою „Іван Франко – духовний батько Галичини”.

Учасниками заходу, присвяченого 160-літтю від дня народження Великого Каменяра, стали учні 10 класу Івано-Франківської загальноосвітньої школи № 15 із вчителем української мови та літератури Ольгою Івасів.

Фільм „Франкове Прикарпаття" із фондів відділу краєзнавчої літератури познайомив присутніх із місцями перебування І. Франка у Станіславові та розповів про кохання українського Мойсея, що теж, виявляється, пов'язане із нашим містом. Він розкрив перед старшокласниками цікаві та водночас невідомі факти із життя Івана Франка, тим самим спонукаючи молодь до самостійного вивчення постаті національного Пророка та його творчості. Авторами сценарію фільму є, зокрема, молоді науковці-краєзнавці Роман Чорненький та Петро Гаврилишин.

Виставка „Іван Франко - духовний батько Галичини" продовжила тему фільму, оскільки представила учасникам дійства чимало видань прикарпатських дослідників як про значення Івано-Франківщини у житті Каменяра, так і про три любові Франка. Також присутні мали змогу познайомитися із експонованими на виставці численними виданнями, що присвячені дослідженню творчості, діяльності, поглядів І. Франка та  вшануванню поета на Прикарпатті.

Тепер цими та іншими книгами з фондів бібліотеки гості заходу матимуть змогу вільно користуватися, адже стали  читачами нашої книгозбірні.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка