Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Расизм – глобальна проблема сучасності



25 вересня 2016 року в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка відбувся дискусійний клуб з питань расової дискримінації. Модератором клубу була американка, волонтер Корпусу Миру в Україні Тітанія Грін, яка нині проживає в місті Коломия Івано-Франківської області і працює в загальноосвітній школі №1, де викладає англійську мову. За професією вона філософ, але впродовж багатьох років цікавиться питаннями боротьби з расовою дискримінацією в США.

   Під час засідання клубу Тітанія розглядала наступні питання: що таке расова дискримінація, чи є це реальністю чи ні; про расизм як соціальну конструкцію; про деякі стереотипи, які люди можуть мати щодо інших людей через їхні расові властивості, такі як колір шкіри, риси обличчя тощо; про проблеми расової дискримінації в США та інших країнах; про неявний расизм, мікроагресивну поведінку; взаємозв'язки та різноманітності; про соціальні ідентичності.

   Учасники заходу намагалися вести дискусію не лише про дану ситуацію в США, але й в Україні також. Україна є поліетнічною державою, хоча переважну більшість тут становлять українці. Однак ставлення до різних національних меншин в нашій країні докорінно різниться.

   Засідання дискусійного клубу було надзвичайно насиченим, емоційним, цікавим та пізнавальним.

   Запрошуємо всіх, кого цікавить історія США та вдосконалення розмовної англійської мови з носіями мови на наші щочетвергові та щонедільні зустрічі в клубах за адресою: вул. Незалежності, 46.

 

    Довідка: Расизм - це дискримінація особистостей, суспільних груп або частини населення, або ж груп людей, політика переслідувань, принижень, завдання ганьби, насильства, нагнітання ворожнечі та неприязні, поширення відомостей, що паплюжать людину або частину людей; завдання шкоди за ознакою кольору шкіри, етнічною, релігійною або національною приналежністю. Це віра в те, що існують групи людей з особливими (звичайно фізичними) характерними рисами, які роблять їх вищими або неповноцінними по відношенню до інших, наслідком якої є елементарна зневага або ігнорування тих, кого вважають іншою чи нижчою істотою.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка