Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація ліричної збірки Ольги Слоньовської „Силуети яблунь і коханих”



21 травня 2013 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація ліричної збірки Ольги Слоньовської „Силуети яблунь і коханих”

   Заступник директора обласної універсальної наукової бібліотеки Галина Горбань представила присутнім наших гостей - поетесу, лауреата Міжнародного конкурсу „Коронація слова", міської премії ім. І.Франка та обласної премії ім. В.Стефаника, професора кафедри української літератури Інституту філології Прикарпатського національного університету Ольгу Слоньовську та поета, громадсько-політичного діяча, директора київського видавництва „Український пріоритет" Володимира Шовкошитного.

   Авторка презентованої книги „Силуети яблунь та коханих" поділилася роздумами про поетичне слово, яке, торкаючись найпотаємніших струн людської душі, несе в собі почуття, настрої, враження, що знаходять свій власний відгомін у кожного читача.

   Володимир Шовкошитний у своєму виступі назвав Ольгу Слоньовську поетесою з щирим серцем і українською групою крові, яка пише філігранно вишукану поезію, розповів про роботу над виданням презентованої збірки, прочитав декілька віршів поетеси. Він також поділився спогадами про перипетії перепоховання Василя Стуса, Юрія Литвина та Олекси Тихого у Києві.  

   Представляючи книги, що вийшли друком у видавництві „Український пріоритет", В.Шовкошитний наголосив на його головних завданнях та подарував читачам обласної бібліотеки свій новий роман „Білий кречет", який охоплює події 1937-1953 рр. на Правобережній Україні.

   Привітали Ольгу Слоньовську з виходом нової поетичної збірки голова обласної організації НСПУ Євген Баран, колеги по перу Марія Ткачівська та Неоніла Стефурак, літературознавець Наталія Мафтин та ін.

   Приємним музичним дарунком для присутніх у літературно-мистецькій вітальні обласної бібліотеки стали пісні на слова поетеси у виконанні барда Лесі Федунків.

   Гості презентації мали можливість придбати нові книги видавництва „Український пріоритет" та отримати на згадку автографи Ольги Слоньовської та Володимира Шовкошитного.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка