Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Ольга Слоньовська презентувала в бібліотеці нову книгу



15 листопада 2012року в літературно-мистецькій вітальні ОУНБ ім. І. Франка відбулась презентація першого прозового роману „Дівчинка на кулі” української поетеси, прозаїка, літературознавця, члена Національної спілки письменників України, професора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ольги Слоньовської.

  Директор обласної бібліотеки Людмила Бабій представила гостям вітальні авторку - письменницю і науковця Ольгу Слоньовську. розповіла про її високу нагороду - гран-прі Міжнародного  літературного конкурсу "Коронація слова" з книгою "Дівчинка на кулі", яка стала п'ятдесятим виданням у творчому та науковому доробку нашої відомої краянки. 

Ольга Слоньовська поділилася з учасниками творчого вечора цікавими подробицями написання книги та отримання за неї гран-прі Міжнародного літературного конкурсу романів, кіносценаріїв, п'єс, пісенної лірики та творів для дітей „Коронація слова - 2012".

   „Я там є, але не та, котра перед вами, - ділилась пані Ольга, - книга не є автобіографічною, проте там присутні моменти з мого особистого життя". Більша половина твору була написана за 14 днів. Рукопис книги подала в останній день конкурсу. „Я думала, що шансів на перемогу в мене немає, тому що в моїй номінації було представлено 6 тис. романів, - розповідала Ольга Слоньовська, - крім того, я була впевнена, що там багато помилок, оскільки я ні разу його не перечитала".

   До Києва за перемогою їхала зі своєю колегою по перу Марією Ткачівською, письменницею, завідувачкою кафедри іноземних мов і перекладу Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, яка також була відзначена на "Коронації слова".  У своєму виступі М. Ткачівська поділилась своїми враженнями від участі у конкурсі.

  Ольгу Слоньовську прийшли привітати народний депутат України Зеновій Шкутяк, відповідальний секретар обласної письменницької організації Ярослав Ткачівський, Уляна Скальська - президент клубу української інтелігенції ім. Богдана Лепкого, Емілія Турковська - поетеса, Марія Вайно - член НСПУ, письменниця, Марія Турчин - поетеса, доцент кафедри німецької філології ПНУ ім. Василя Стефаника.

  Гостя вечора пані Ніла Підпала також привітала переможницю і розповіла цікаві факти із життя свого чоловіка Володимира Підпалого.

  Свято Слова пройшло в невимушеній дружній атмосфері з побажанням письменниці творчого натхнення і ще багато нових книг.

Довідка про О.Слоньовську.

  Авторка 49 книг, з яких - 6 поетичних («Гілочка глоду (1986), «Ґердани» (1991), «Соната для коханого» (2002), «Джоконда» (2004), «Пектораль» (2009), «Зимове яблуко» (2011), дві художньо-документальні («Це потрібно не мертвим, це потрібно живим» (2003), «В Афганістані, в „чорнім тюльпані"...» (2010, 2011)), всі інші - чинні підручники і навчально-методичні посібники для середньої школи з грифами Міністерства освіти, написані переважно одноосібно, хоча є й у співавторстві з відомими українськими науковцями. Лауреат міської премії імені Івана Франка та обласної - імені Василя Стефаника.

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка