Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

В. Хронович – невтомний освітянин і письменник



120-річчю від дня народження відомого письменника і педагога була присвячена літературно-краєзнавча студія та книжкова виставка з рукописом „Доторкнутися до слова Володимира Хроновича” у відділі краєзнавчої літератури.

Народився Володимир Хронович на Львівщині. Працював вчителем у селах Бродівського повіту, брав участь у Першій світовій війні. Після війни вчителював на Львівщині, а згодом був переведений у Снятинський повіт, де працював у школах сіл Карлів, Тучапи і Будилів. У радянський час був директором Будилівської семирічної школи.

Багаторічна праця на освітній ниві збагатила письменника великим досвідом оповідача. Його твори пройняті сатирою і гумором. Вони мають пізнавальне значення, викликають оптимізм, виховують у читача любов до рідного краю та чарівного Покуття. Окремими книжками вийшли збірки „Про Лиса Панаса та його жінку Мотрю", „Мамусине серце", „З далеких літ", „Іванків день", повість „Павло Богуш".  

Про це йшлося під час літературно-краєзнавчої студії. Присутні мали змогу також ознайомитися з виданнями, представленими на виставці, організованій з нагоди ювілею. Найбільш цінним експонатом її є рукопис автора „Мої оповідання", який поповнив фонд рукописів, створений при бібліотеці. Зацікавили учасників студії і спогади про В. Хроновича, надруковані у періодиці.

Усіх шанувальників літератури Прикарпаття запрошуємо до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для ближчого ознайомлення із матеріалами про життєвий і творчий шлях письменника, його літературним доробком, представленими на виставці „Доторкнутися до слова Володимира Хроновича".

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка