Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація поетичної збірки Ольги Слоньовської ,,Пектораль”



17 березня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація поетичної збірки члена Національної спілки письменників України Ольги Слоньовської ,,Пектораль”.

         Ольга Слоньовська: за покликом високого світла

Презентація книги талановитої української поетеси Ольги Слоньовської „Пектораль” пройшла на високоемоційному рівні. Думки автора про методику написання віршів, надзвичайну складність цього процесу, допомогу небесних сил гармонійно перепліталися з декламацією віршів, з відгуками численних  гостей, запрошених на зустріч: журналістів, письменників, науковців-літературознавців, викладачів і студентів навчальних закладів, читачів бібліотеки – шанувальників творчості Ольги Слоньовської, яка, за визначенням начальника управління культури ОДА В. Федорака, робить велику справу в українському письменстві. 
    Генеральний директор обласного телебачення „Галичина” Ольга Бабій, журналістка і поетеса Емілія Турковська, письменниця Марія Ткачівська висловили своє захоплення неповторною творчістю п. Ольги, поезією її душі, яка занурює читачів в казковий світ прекрасного, дивовижний світ любові – світ Ольги Слоньовської.
    Літературний критик Д. Юсип відмітив наукову енергетику її слова, здатність автора робити читача співучасником свого неспокою, свого глибокого внутрішнього світу. Вітали письменницю П. Добрянський, К. Річка, Б. Плахетко, представники Української спілки ветеранів Афганістану в Івано-Франківській області Ю. Купчій, В. Омелько, Е. Беляєв. І на завершення про неї як одну з найсильніших постатей в сучасній літературі високою культурою вірша і почуттів, про важливість поетичного слова в сучасному світі говорив лауреат Національної Шевченківської премії України письменник С. Пушик.
    Директор бібліотеки з великою вдячністю звернулася до всіх присутніх, і в першу чергу до Ольги Володимирівни, із словами подяки за гармонію краси,  душевного спокою, рівноваги, віри в добро і щирість людей,  очищення душі, яке відбувалося під час презентації.

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка